Menu Sluiten

Over ons

Masterplan Ventilatie is een initiatief van TVVL, Binnenklimaat Nederland, ISSO en VCCN. Onze verenigingen zijn experts in gebouwventilatie of virusverspreiding. Wij hebben de krachten gebundeld en stellen nu Het Masterplan Ventilatie op. Ons doel met het Masterplan Ventilatie is kennis, tools en andere hulpmiddelen ontwikkelen die professionals helpen om de ventilatie in gebouwen te optimaliseren. De site masterplanventilatie.nl is door ventilatiespecialist Ventilair (lid van Binnenklimaat Nederland) ingericht als centraal informatieplein en in eigendom overgedragen aan het consortium.

Onze experts

Ir. J.G. (Gertjan) Middendorf

Ir. J.G. (Gertjan) Middendorf

Binnenklimaat Nederland

Jos (J.J.M.) de Leeuw

Jos (J.J.M.) de Leeuw

ISSO, kennisinstituut voor bouw en installatietechniek

Ir. Froukje van Dijken

Ir. Froukje van Dijken

bba binnenmilieu

Ing. Paul Joosten MBA

Ing. Paul Joosten MBA

Secretaris van Vereniging Contamination Control Nederland (VCCN) & Directeur van Kuijpers PHF Services BV

dr. ir. Atze Boerstra

dr. ir. Atze Boerstra

bba binnenmilieu

Dr. Ir. Noortje (E.E.) Alders

Dr. Ir. Noortje (E.E.) Alders

ISSO, kennisinstituut voor bouw en installatietechniek

Handen ineenslaan

Sinds de uitbraak van de coronapandemie staat gebouwventilatie in de schijnwerpers. Goede ventilatie vermindert namelijk het risico op besmetting met COVID-19 via aerosolen. De deskundigheid en kennis op het gebied van ventilatie en installatietechniek in gebouwen is al jaren geborgd binnen onze verenigingen TVVL (kennisplatform installatietechniek), Binnenklimaat Nederland, VCCN (Vereniging Contamination Control Nederland) en ISSO (kennisinstituut bouw- en installatietechniek).

Het is een logische stap wij nu de handen ineenslaan om kennis en tools uit te werken waarmee professionals kunnen zorgen voor goede ventilatie. Wij Techniek heeft financieel bijgedragen aan het Masterplan Ventilatie. De vier initiatiefnemers worden bij de ontwikkeling ondersteund door de expertgroep ‘Vraagbaak corona en gebouwinstallaties’ die sinds maart bestaat. Deze expertgroep bestaat uit specialisten van onder andere Techniek Nederland, Binnenklimaat Nederland, TVVL, ISSO, bba binnenmilieu, Franchimon ICM, Universiteit Gent, TU Eindhoven en VCCN.

 

.